Tilojen ja luonnon vaikutus hyvinvointiin

Viime aikoina olen käynyt keskusteluja fyysisten tilojen merkityksestä hyvinvointiin ja terveyteen. Visuaaliset kokemukset ja aistikokemukset vaikuttavat hyvinvointiimme.

Fyysisten tilojen merkitykseen havahdutaan usein vasta siinä vaiheessa kun tilat häiritsevät toimintoja, valo tai valaistus on huono, tiloista vähenee happi, äänet ärsyttävät tai  tilan lämpötila ei miellytä.

Useat yritykset ovat mukana tutkimuksissa ja asiantuntijat kirjoittavat julkaisuja aiheeseen liittyen. Näissä kerrotaan tilojen toiminnallisuuksien,  materiaalien, kalusteiden sekä valaistuksen vaikutuksista hyvinvointiin ja terveyteen.  Esimerkiksi Fagerhult sivuilta, Valo ja terveys löytyy tietoa valaistuksen vaikutuksista mm. biologisiin toimintoihin.

LUONTO

Luonnon merkitys lisääntyy entisestään. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että luonnolla on merkittäviä fysiologista ja psykologista hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Luonnon avulla voidaan muun muassa parantaa mielenterveyttä, lisätä liikuntaa ja edistää fyysistä aktiivisuutta.  Terveyttä ja hyvinvointia voidaan tukea sekä houkuttelemalla ihmisiä luontoon että tuomalla luontoa rakennettuun ympäristöön.

On todettu myös, että luontokuvan katselu alentaa verenpainetta, sydämen sykettä ja koettua jännittyneisyyttä. Pelkällä luonnon näkemisellä on siis selvästi todettuja positiivisia vaikutuksia hyvinvointiimme. Luontoympäristö vaikuttaa terveydentilaan. Potilaat, jotka sairaalassa saavat katsoa ikkunasta tai kuvien välityksellä luontonäkymää, toipuvat nopeammin kuin kiviseinää katselleet.

Tilojen hyvinvointivaikutuksia voidaan tuotteistaa erilaisten palvelujen muodossa. Eri alojen osaajat, digitaalisuus ja robotiikka mahdollistavat myös aivan uudenlaisia mahdollisuuksia lisätä fyysisissä tiloissa hyvinvointia ja terveyttä.

 

Helsingin Kulttuuritalolla keskustellaan lauantain myös kyseisen aiheen tiimoilta.

KULTTUURITALOLLA  29.10 HyvinVoimalla lounge – Vapaa pääsy!

Uudenlainen hyvinvointitapahtuma, jossa HyvinVoimalla lounge TALK. Mielenkiintoisia haastatteluja ja puheenvuoroja koko päivän.

Tervetuloa eri alojen osaajat, toimijat, suunnittelijat ja päättäjät inspiroitumaan sekä keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa.

thinkbig

HyvinVoimalla lounge TALK 

KLO 10.00 Keskustelufoorumi

Miten tilat ja luonto vaikuttavat hyvinvointiin ja terveyteen?  Mitä digitaalisuus ja robotiikka voivat mahdollistaa tulevaisuudessa? Millaisia palveluja ja tuotteita voidaan kehittää ja tuotteistaa näihin liittyen?

Keskustelua alustavat

  • Veli-Matti Heiskanen, Tieturi, Liiketoimintajohtaja
  • Patrick Degerman , Pata, Vuorikiipeilijä &valokuvaaja

 

KLO 13:00 Jahtaa unelmiasi luonnollisen ravinnon avulla – Tomi Kokko

Tomi antaa käytännön vinkkejä siitä miten sinäkin voit löytää sinulle toimivan ruokavalion ja oman intohimosi.  Tomi on Suomen johtava elämäntapamuutosekspertti, Lean in Five Weeks hyvinvointi-haasteen perustaja, unelmien jahtaaja ja intohimoinen luonnollisen ruoan puolestapuhuja. www.tomikokko.com

 

KLO 13:20 Meditaatio – Satu Karjalainen-Klaver

Moderni munkki ja syöpätautien erikoissairaanhoitaja Satu Karjalainen-Klaver puhuu meditaation vaikutuksesta kehon, mielen ja sielun hyvinvointiin ja toipumiseen vakavan sairauden jälkeen. Lopuksi eheyttävä meditaatio harjoitus. www.sattwanu.nl

Tarkempi ohjelma ja puhujat päivittyvät HyvinVoimalla lougen FB-sivuilla

 

www.hyvinvoimalla.fi

Anna hyvän kiertää – Kutsu ystäviä, kavereita, naapureita, nuoria, vanhuksia, kumppaneita ja asiakkaita HyvinVoimalla loungeen. Tulkaa nauttimaan päivän tunnelmasta ja tarjonnasta Kulttuuritalolle. Tervetuloa yksin tai yhdessä!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s